Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1684 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

De herfst begint: hoe berg je jouw tuinmeubels op?

September 5, 2024

 

We nemen afscheid van de zomer, dus ook van onze mooie tuinsets. Maar hoe houden we ze mooi? Lees hier hoe je het beste jouw tuinmeubels kan verzorgen en opbergen.

 

Waarom is het zo belangrijk om mijn tuinmeubels te beschermen?

Door verschillende weersomstandigheden kunnen jouw meubels gaan lijden en verslijten. Wij hebben voor jou de belangrijkste dingen waarom je jouw tuinmeubels moet beschermen op een rijtje gezet.

Rotten en schimmelen

Vocht kan gaan leiden tot schimmel en houtrot. Dit is vooral bij houten tuinmeubels van toepassing. Door ze hiertegen te beschermen doe je veel langer met je meubels en behoud je de degelijkheid van jouw meubels. Bescherm je meubels door ze niet te nat te laten worden en een beschermlaagje aan speciale product voor je meubel erop te doen.

Duurzaam

Door jouw meubels te beschermen kun je ze langer gebruiken. Dit verlengt niet alleen de levensduur van jouw meubels, maar het draagt ook bij aan een duurzamer leven. Wanneer je meubels goed onderhoudt en beschermt tegen weersinvloeden, voorkom je dat ze snel beschadigd raken of verouderen. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe meubels hoeft te kopen.

Kosten besparen

De aanschaf van tuinmeubels is een investering waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. Goede tuinmeubels kunnen prijzig zijn en het is daarom verstandig om ze goed te verzorgen, zodat je de investering optimaal benut. Door je meubels regelmatig schoon te maken en te beschermen tegen weersinvloeden, kun je de slijtage aanzienlijk verminderen. Dit betekent dat je niet elk jaar opnieuw een dure set hoeft aan te schaffen, wat op de lange termijn een flinke besparing oplevert.

 

Hoe kan ik het beste mijn tuinmeubels verzorgen?

Nu we onze tuinsets weer gaan opbergen, is het verstandig om ze eerst op de juiste manier te reinigen. Zorg dat je de juiste reiniger in huis hebt voor het materiaal van jouw meubels. Het is belangrijk dat je je tuinmeubels netjes en goed verzorgt, zeker als je er lang mee wilt doen.

Na het reinigen van je meubels kan je ze buiten laten staan met een cover, mits het weer dat toelaat.

Een aantal Fatboy producten, zoals de Paletti, Headdemock en Original hebben een cover die je extra kan aanschaffen voor deze momenten. Wordt er slecht weer voorspeld of breekt de winter aan, dan adviseren wij de meubels overdekt of binnen te zetten, zeker de kussens. De covers zijn er om jouw Fatboy product(en) te beschermen tegen vuil, maar zijn helaas niet volledig waterdicht.

Het voordeel hiervan is dat je meubels minder vies worden en niet snel kapot zullen gaan.

 

Paletti Cover 3 seaterHeaddemock CoverThe Cover Up

 

Voor welk materiaal heb je welke verzorging nodig?

Aluminium

Aluminium tuinmeubels zijn goed en makkelijk schoon te maken. In principe heb je daar alleen warm water met wat zeep voor nodig. Er bestaan speciale reinigers voor, maar meestal red je het wel met water en zeep.

 

Hout

Om jouw houten meubels in goede staat te houden, bieden wij je speciale verzorgingspakketten aan voor houten meubels. Zoals de Matt Polish Wood Care Kit + Cleaner of als je bijvoorbeeld teak hout hebt, hebben wij speciaal de Apple Bee Teak Cleaner.

Verder raden wij je aan om de meubels in de winter niet zomaar buiten te laten staan. Voorkom dat de meubels ernstig nat worden; als dat het geval is, zul je je meubels vaker moeten reinigen.

 

Kunststof

Als je kunststof meubels wilt reinigen, kan dat vaak gemakkelijk met water en zeep. Toch raden wij je aan om een reiniging set aan te schaffen. Zo verzorg je de meubels op de juiste manier en kunnen ze er weer voor een lange tijd tegen aan. Het biedt immers weer een extra laagje bescherming.

 

Metaal/staal

Je metalen meubels zijn al snel blij met een warm sopje en een doek. De meubels zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Spoel de meubels, nadat je ze met zeep hebt gewassen, nog even grondig af.

 

Natuurlijk materiaal

We raden aan om meubels die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal te reinigen met een speciale reiniger die voor dat materiaal geschikt is. Het zou eventueel met water en zeep kunnen, maar voor dit materiaal zouden wij toch ook een speciale meubelreiniger gebruiken.

 

Textiel Care KitWood Care KitLeather Care Kit

 

En wat na het reinigen?

Als je de meubels goed hebt gereinigd, raden we aan ze binnen op te bergen. Mocht dat niet mogelijk zijn, raden wij je aan om een speciale cover voor over bijvoorbeeld je tuin set aan te schaffen, ter bescherming van het weer en vuil.

 

Dus?

Wil je nog een aantal jaren genieten van je mooie tuinmeubels? Zorg dan dat je ze netjes behandeld en ze zullen zo lang mogelijk mee gaan.

Voor nog meer tips kun je ons bereiken op [email protected] of 085- 201 0242.