Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1680 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Woontrend 2023: Duurzaam wonen

March 31, 2023

Meer informatie over duurzaam wonen

Duurzaamheid gaat alsmaar een grotere rol spelen in de samenleving en zo ook in het interieur. Steeds meer mensen letten bij het kopen van meubels, naast de stijl, ook op of de meubels milieuvriendelijk zijn gemaakt. Daarbij is het ook belangrijk geworden om te kijken naar de levensduur. Je wil graag dat je meubels zo lang mogelijk mee gaan en dus niet snel slijten. In deze blog over duurzaam wonen, wat tips hoe jij je interieur duurzamer kan maken en een steentje bij kan dragen aan het milieu.

Wat houden duurzame materialen in?

Materialen worden duurzaam genoemd als ze geproduceerd zijn op een manier waarbij het milieu en de natuur zo min mogelijk belast worden. En producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen zijn ook duurzaam. Of denk aan meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Hout is een van de duurzaamste materialen die je maar kan bedenken. Veel meubels zijn gemaakt van hout, zo ook in onze webshop. Het voordeel van hout is dat het erg sterk is en niet zo gauw krassen of deuken laat zien. Zo gaat het erg lang mee. Bij gerecycled hout zie je in sommige gevallen ook nog sporen uit een vorig leven en dat maakt het juist heel uniek. 

Bewust nadenken

Misschien ben je wel toe aan een nieuw interieur, maar dat is niet altijd even goed voor het milieu. Vraag jezelf af of je echt een nieuw meubel nodig hebt. Denk erover na of je dit meubel over een paar maanden nog leuk zal vinden. Zo zorg je er voor dat je geen impulsieve aankopen doet, die later tot mogelijke miskopen kunnen leiden. Ook kun je je oude meubels tweedehands te koop zetten, zodat ze nog een tweede leven krijgen! En dan heb jij er weer een leuk bedrag bij om in te zetten bij de aankoop van je nieuwe meubel. Of kijk zelf eens naar tweedehands of showroom meubels. Onze meubels uit de showroom zijn vaak nog in hele goede staat en je bent zo een stuk goedkoper uit. Tenslotte kun je voordat je een meubel zomaar weggooit het ook een opknapper geven. Schuur je tafel opnieuw of geef het een likje werf en voilà! Zo goed als nieuw.

Hoe zit het dan met trends?

Je zou denken dat een duurzaam interieur niet behoort tot de nieuwe woontrends, die in de meeste gevallen van korte duur zijn. Deels waar, deels onwaar. Woontrends waaien vaak zo weer over. Maar een duurzaam interieur niet. Dit is echt iets voor de lange termijn om het milieu een stukje beter te maken. Daarbij zijn natuurlijke materialen nu helemaal hip, en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Bij natuurlijke materialen komen onder andere, rotan, bamboe, jute en hout om de hoek kijken. Er zijn veel woonaccessoires verkrijgbaar in deze materialen, maar ook lampenkappen en stoelen. Natuurlijke materialen brengen licht en rust in huis.

Kortom: een duurzaam interieur heeft genoeg voordelen en opties, zodat jij je steentje bij kan dragen aan een milieuvriendelijkere wereld, elk beetje helpt! 

Tags:
  • duurzaam interieur
  • duurzaam
  • natuurlijke materialen