Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1691 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Huisdieren & meubels: Tips voor een diervriendelijk en stijlvol interieur

October 4, 2024

Huisdieren & meubels: Tips voor een diervriendelijk en stijlvol interieur

Heb je een huisdier of ben je van plan een nieuw gezinslid toe te voegen? Dan komt daar natuurlijk veel bij kijken. Denk aan je mooie meubels of accessoires, je wilt natuurlijk dat die in goede staat blijven. Wij hebben met je mee gedacht en de belangrijkste tips op een rijtje gezet.

Hond of kat? Het maakt niet uit, hier wat algemene tips en tricks.

Gedrag aanleren is voor jou, je gezin en je huisdier erg belangrijk. Denk aan het zinnelijk maken van je kat of hond. Wanneer je kat z’n behoefte moet doen, dat die naar de kattenbak gaat, in plaats van z’n behoefte doet op je net iets te dure, nieuwe kleed. En dat je hond wacht tot het uitlaat tijd is of dat die aangeeft dat die naar buiten moet. Een eigen plekje voor je beestje is ook erg fijn, zo weten ze waar ze tot rust kunnen komen maar ook waar ze lekker kunnen spelen met hun eigen speeltjes en niet de kussens van de bank.

 

Welke materialen kan je beter wel en niet kopen?

Leer of suède

Leer en suède zijn de sterkste stof die je kunt hebben. Leer kan tegen een stootje, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Leer is erg geschikt voor huisdieren, aangezien hier geen haren in kunnen komen.

Het onderhoud dat leer nodig heeft is met een reiniger bijvoorbeeld de Premium Leather Care Kit- For Pigmented Leather af en toe de meubels verzorgen.

 

Velours of velvet

Een velours of velvet meubel ziet er natuurlijk heel luxe uit. Door de stof, wat uit poolstructuur bestaat hebben de huisdieren minder de neiging om hun nagels erin te zetten. Haren blijven wel makkelijker in de stof zitten, maar zijn ook gemakkelijk te verwijderen.

 

Microvezel

Een meubel van microvezel kan je makkelijk schoon houden. Microvezel is glad dus je kan het viezigheid er gemakkelijk afhalen.

Niet alleen voor het baasje 

Intens wonen heeft niet alleen gedacht aan de meubels voor de baasjes, maar denken ook zeker met huisdieren mee. Hondenkussens, een huisdieren bed en een kattenhuisje, je kan het zo gek niet bedenken. Mocht je nog wat zoeken voor je huisdier zal ik zeker nog even een kijkje nemen bij de huisdieren asseccoires.

De kleur van je meubel

Het makkelijkste om de kleur van je meubel te kiezen, is om te kijken naar de haar kleur van je huisdier. Heeft jou dier veel haar uitval en wil je niet dat je de haren overal ziet liggen, dan is het slim om een kleur te kiezen die overeenkomt met de kleur van je huisdier.

Dat hangt natuurlijk ook af van het materiaal meubel je hebt.  

 

Wilt u dus uw meubels mooi houden? Denk dan eerst goed na over de kleur en het materiaal, zo gaan uw meubels en huisdier goed en lang samen mee!