Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1694 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Ontdek de nieuwste interieurtrend!

October 16, 2024

Dé woonstijl die steeds meer voor komt is de Japandi stijl. Het draait allemaal om het creëren van eenvoudige, gezellige en comfortabele ruimtes en het wint wereldwijd aan populariteit.

Wat is de Japandi stijl?

Japandi is de must-have interieurtrend die Japans en Scandinavisch design combineert. houttinten zoals licht eiken, walnoot of berken een zeer belangrijk kenmerk van Japandi en is in deze interieurstijl niet weg te denken. Je herkent het ook aan de strakke lijnen en eenvoudige vormen. Het zorgt voor een rustige uitstraling.

Welke kleuren passen in de japandistijl?

In de Japandi woontrend staan natuurlijke materialen, zoals hout, steen en katoen centraal. De kleuren die je kiest moeten deze materialen aanvullen. Neutrale verfkleuren op basis van natuurlijke pigmenten, maar ook aardetinten zullen dus goed werken in Japandi interieur.

Wat voor meubels en accessoires past in de Japandistijl?

Waar de Japandi stijl ook heel bekend om staan zijn ronde en organische vormen die terugkomen in meubels. Denk aan een eettafel met organische vorm of een ronde bank. Deze vormen worden heel populair en daarom zie je ook in veel andere meubels met ronde vormen terug.

 

AnLi Style Salontafel set/2 stone organicLight&living Bank 221x102x80 cm HAZEL bouclé crème+bronsStarfurn Tv meubel Madison Walnut | 210 cm

Tips voor het inrichten

Tip 1. Kies voor een neutraal kleurenpalet.

In een Japandi interieur draait alles om eenvoud en natuurlijke tinten. Een neutraal kleurenpalet vormt de basis van deze stijl, met zachte aardetinten en lichte pastelkleuren die harmonie en rust brengen.

Tip 2. Gebruik natuurlijke materialen.

Bij het inrichten van een Japandi interieur zijn natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en linnen essentieel. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling en dragen bij aan de serene sfeer die kenmerkend is voor deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels, linnen gordijnen en rotan accessoires.

Tip 3. Ga voor eenvoudige en functionele meubels.

Een Japandi interieur wordt gekenmerkt door eenvoudige, functionele meubels met strakke lijnen en minimale details. De meubels zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Overweeg multifunctionele meubels zoals een opbergkast die tevens dienst doet als roomdivider, of een salontafel met extra opbergruimte.

Tip 4. Kies voor groene planten.

Groene planten brengen niet alleen kleur, maar ook leven in je Japandi interieur. Planten zoals een bonsai of sansevieria passen goed in deze stijl en creëren een rustgevende en natuurlijke sfeer in huis.

 

MUST Living Table lamp Bubble BLACK,66xØ40 cm, linen natural shadeAnLi Style Plafondlamp 2L hoverMUST Living Table lamp Jungle small,52xØ35 cm, linen natural shade

Tip 5. Zacht en warme verlichting.

Verlichting speelt een cruciale rol in een Japandi interieur. In Scandinavië zijn de dagen vaak kort, waardoor verlichting essentieel is om de ruimte licht en uitnodigend te maken. Kies daarom voor zachte, warme verlichting die de natuurlijke materialen in je interieur accentueert. Lampen met een dimmer zijn ideaal, omdat je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan het moment van de dag.

Tip 6. Maak gebruik van textiel in je interieur.

Textiel speelt een belangrijke rol in het creëren van een gezellige en rustgevende sfeer in een Japandi interieur. Kies voor natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en wol voor kussens, tapijten en gordijnen. Deze materialen dragen bij aan de warmte en het comfort van je interieur.

Tip 7. Kies voor meubels en woonaccessoires organische vormen.

Organische vormen passen uitstekend in een Japandi interieur. Denk aan keramische vazen, ronde schalen en meubels met vloeiende lijnen, zoals een kiezelvormige poef of een bank met zachte rondingen. Dergelijke accessoires en meubels voegen een speels en natuurlijk element toe aan je interieur.